Met deze kaaskruller maakt u prachtige decoratieve kaasroosjes!
Beschrijving
U hebt ze vast en zeker wel eens gezien, de flinterdunne 'kaasroosjes' die menig buffet decoreren. Ze zien er niet alleen mooi uit, maar smaken ook heerlijk bij een goed glas rode wijn en druiven. Maar weet u hoe u ze kunt maken? Dat doet u met een speciale ronde kaasschaaf die in de 12e eeuw werd ontwikkeld in klooster Bellelay in het Zwitserse kanton Jura. De KAASKRULLER MET STOLP wordt vooral gebruikt voor Tête-de-Moine-kaas ('monnikskop' in het Nederlands) – hiermee maakt u de mooiste kaasroosjes. U plaatst de kaas op de pin in het midden van het beukenhouten plateau en snijdt de korst van de bovenkant af. Nu kunt u er met het lemmet perfecte kaaskrulletjes afschrapen. De vier weerhaken in het plateau zorgen ervoor dat de kaas stevig op zijn plaats blijft. Hoogte in totaal: ca. 16 cm. Diameter plateau: ca. 21 cm. Een vershoudstolp wordt meegeleverd. Tip: vervang de kaas eens door een blok chocolade en uw gasten raken niet uitgepraat over deze culinaire verrassing!
Service
- Handboek (international) 0.55 MB Download
Dit zeggen onze klanten
Uw productvragen